KONTAKT
Kumal S d.o.o.
Ilica 251
HR-10 000 Zagreb
Tel: +385 (0) 1 369 4875
Fax: +385 (0) 1 369 7583

.

Proizvodni program

Osnovna djelatnost Kumala je proizvodnja izolacijskih materijala EPS-a (SIMAPOR) i termoizolacijskih panela (KUMALIT PANELI). EPS ili ekspandirani polistiren najveću primjenu ima u građevinarstvu kao odličan izolacijski i ekološki vrlo prihvatljiv materijal. Razlog upotrebe EPS-a kao toplinsko izolacijskog sloja fasade leži u pojavi usporavanja proticanja topline zbog zračnih jastučića koji su zarobljeni unutar strukture ekspandiranog polistirena. Uslijed ovog fenomena objekti izolirani EPS-om su ugodni za stanovanje i ljeti i zimi.

Još jedno zanimljivo područje primjene EPS-a je u proizvodnji samonosivih Kumalit panela. Radi se o sve popularnijem proizvodu u građevinarstvu koje proizvodi i Kumal. Ovaj proizvod izrađen je od dva vanjska limena omotača i jezgre od EPS-a ili mineralne (kamene vune), a kao novost na našem tržištu proizvodimo EPS panele laminirane gips pločama koje služe kao vatrootporne pregrade.

Kumal u svojoj ponudi također ima i ambalažu od EPS-a, različite dekorativne elemente poput fasadnih profila, granulirani i mljeveni EPS, a izrađuje i tehnološke konstrukcije – oplate.


povratak na vrh

tel
+385 (0) 1 36 94 875
mail


© 2011. Kumal d.o.o. Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja